Uitslagen en berichten – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Uw huisarts in Spijk

Welkom bij huisartspraktijk J. Cijsouw in Spijk.

Huisartsenpraktijk J. Cijsouw Hoofdweg Zuid 9 9909 BA Spijk

Uitslagen en berichten

Voor uitslagen van laboratorium- en röntgenonderzoek en specialistenberichten verzoeken we u zelf te bellen naar de assistente of de huisarts.

1. Geen bericht is niet automatisch goed bericht!

De verwerking van een onderzoek, uitslag of bericht kan blijven liggen bij de betreffende aanvrager of de uitslag kan zoek raken voor of bij verzending (hoewel dat sinds de digitalisering sterk verbeterd lijkt), of verkeerd geadresseerd worden (de waarnemende huisarts die de aanvraag gedaan heeft, of de vorige huisarts als u de verandering van huisarts niet duidelijk doorgegeven hebt bij de specialist of ziekenhuisadministratie of wel doorgegeven maar de verwerking daarvan fout is gegaan!)

Daarom verzoeken wij u om zelf bij behandelaars of hun secretariaat door te geven wie uw huidige eigen huisarts is en zelf te bellen over uitslagen en over berichtgeving van specialisten. Bij vermissing kan dan alsnog gezocht worden.

2. Alleen de aanvragend arts krijgt de uitslagen toegezonden.

Dus onderzoek in opdracht van de specialist wordt naar die specialist gestuurd en door deze verwerkt in een brief aan de huisarts. Berichtgeving van de specialist duurt gemiddeld tussen de 3 dagen en 3 weken. Als u sneller informatie wenst, kunt u het beste de assistente van de specialist bellen.

3. Gemiddelde wachttijd op uitslagen en berichten.                                                          

Bloeduitslagen zijn meestal 1-2 werkdagen na afname bekend, uitgezonderd bewerkelijke bepalingen. Uitslag van röntgenonderzoek is meestal na 1-4 werkdagen bekend.

Kweekmateriaal [huid, slijmvliezen, urine en ontlasting] wordt dagelijks om 10.00 bij ons opgehaald, de uitslagen zijn over het algemeen na 3-5 werkdagen bekend.

Uitstrijkjes en ander afgenomen weefselmateriaal worden wekelijks op donderdag bij ons opgehaald door het laboratorium van het Martini ziekenhuis en de uitslagen daarvan zijn meestal na 10-14 werkdagen bekend.