Medicatie – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Uw huisarts in Spijk

Welkom bij huisartspraktijk J. Cijsouw in Spijk.

Huisartsenpraktijk J. Cijsouw Hoofdweg Zuid 9 9909 BA Spijk

Medicatie

NIEUWE MEDICATIE:

Als u nieuwe medicijnen nodig heeft naar aanleiding van een bezoek aan uw huisarts, specialist, tandarts of verloskundige, krijgt u deze na receptcontrole en –verwerking direct van ons mee als ze voorradig zijn; indien niet voorradig moeten wij ze bestellen en wordt met u een afspraak  gemaakt over het tijdstip dat u ze wel kunt ophalen.

SPOEDMEDICATIE:

Voor niet voorradige maar spoedeisende medicatie proberen wij voor en met u altijd een passende oplossing te vinden. Meestal  informeren wij bij een naburige collega of regionale apotheek of zij het gewenste middel kunnen leveren. Soms overleggen wij met de voorschrijver over het omzetten naar een leverbaar verantwoord alternatief middel.

HERHAALMEDICATIE:

Chronische medicatie gebruikt u in overleg met, op advies en onder controle van de huisarts of specialist voor chronische aandoeningen. Deze medicatie gebruikt u meestal structureel dagelijks, maar soms ook zo nodig [bv ontstekingsremmers, pijnstillers, zuurremmers, sommige inhalatiemiddelen]. Deze kunt u bestellen in hoeveelheden voor een gebruiksduur van 3 maanden.

Uitgezonderd hiervan zijn: slaapmiddelen, extreem dure middelen  en bijzondere risicomiddelen, evenals aanvragen waarbij langere tijd geen controle bij specialist, huisarts of doktersassistente heeft plaatsgevonden, of als ons bekend is dat er belangrijke problemen zijn of veranderingen hebben plaatsgevonden in uw medische situatie of medicijngebruik zonder dat hierover zorgcontact geweest is. In die gevallen zult u eerst via een zorgcontact met de apothekers- of doktersassistente of het (telefonisch) spreekuur van de huisarts een formeel herhaalrecept van de huisarts of specialist moeten aanvragen. Dit mag lastig lijken maar dient toch de praktische en ook wettelijk verplichte bewaking van uw gezondheid en veiligheid.

Herhaalmedicatie bestellen:

  • voorkeur 1: online herhalen via de app: ‘uw zorg online’  
  • voorkeur 2: inspreken op de receptenlijn (0596-591202) menu-optie 2
  • voorkeur 3: per e-mail: huisartsspijk@ezorg.nl
  • voorkeur 4: per telefoon 0596-591202 en aan de lijn blijven                           
  • op de praktijk: als impliciete beweegmodule, altijd gezond! inleveren van uw etiketten bij de balie, indien gesloten in de brievenbus van de praktijkvoordeur

Herhaalmedicatie ophalen:

Aangevraagd voor 10.00 uur (geldt ook voor online en via receptenlijn bestelde medicatie) kunt u vier dagen later ophalen [op woensdag is de praktijk gesloten].
Bij logistieke of andere problemen wordt er met u contact opgenomen.


Kijksluiter maakt de bijsluiter begrijpelijk

Gebruikt u weleens medicijnen? Dan kent u ongetwijfeld de bijsluiter die in de verpakking van een medicijn zit. Veel mensen vinden de bijsluiter ingewikkeld. Daarom is er nu Kijksluiter!

Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 5.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw medicijn in begrijpelijke taal wordt uitgelegd in een filmpje.

Zoek uw medicijn op en bekijk de Kijksluiter

U kunt Kijksluiter in alle rust thuis bekijken via uw computer, tablet of smartphone, hoe vaak en wanneer u maar wilt. Bekijk de video via Kijksluiter via de link hieronder. U kunt de taal waarin u de Kijksluiter wilt bekijken selecteren en vervolgens uw medicijn zoeken en de video bekijken.