Apotheek voorziening – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk J. Cijsouw
Hoofdweg Zuid 9 9909 BA
Spijk

Apotheek voorziening

Voor een apotheekhoudende huisartspraktijk gelden dezelfde regels als bij een apotheker: zonder recept kan er niet afgeleverd worden. Bij nieuw voorgeschreven medicatie is een recept van specialist, huisarts zelf, tandarts, verloskundige of dietist wettelijk vereist. Bij chronische medicatie merkt u daar minder van, maar ook daar geeft de huisarts veelal onder zijn verantwoordelijkheid en controle herhaalrecepten door aan de apotheek.

Als andere zorgverleners u nieuwe medicatie voorschrijven is het zeer plezierig als zij de recept(en) alvast naar onze apotheek faxen. Wij kunnen dan de controles bij voorbaat uitvoeren, eventueel overleggen met de voorschrijver en uw medicatie klaarmaken of bestellen, zodat u optimale zorg ontvangt.

Handverkoop is bij ons bewust beperkt tot slechts de meest noodzakelijke producten als paracetamol en een eenvoudige neusspray.

Homeopathische en alternatieve geneesmiddelen leveren wij alleen op recept. Huisarts Cijsouw is niet onderlegd of actief in de homeopathie of alternatieve geneeskunde en kan u daardoor geen recept  leveren; hiervoor kunt u zich het beste wenden tot een homeopathisch arts.

Het assortiment en de voorraad zijn afgestemd op het gemiddelde gebruik van de afgelopen periode en worden in toenemende mate bepaald door het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars.  Ook blijken middelen in toenemende mate voor kortere of langere tijd niet leverbaar als gevolg van [inter]nationale marktwerkingen. Grotere hoeveelheden of/ en minder gangbare middelen zullen wij voor u moeten bestellen  bij onze groothandel die dit de volgende dag [niet op woensdag]  bij ons bezorgt.

U heeft in principe vrije keuze waar u uw medicatie haalt. Voor het realiseren van goede huisartsen- en medicamenteuze zorg en -bewaking vragen wij u echter om uw medicijnen zoveel mogelijk bij onze apotheek te bestellen. Dit geldt ook voor de medicijnen die zijn voorgeschreven door andere zorgverleners.

In de praktijk en de apotheek zijn we voortdurend bezig met het actueel houden van uw medische voorgeschiedenis en actuele situatie, uw medicatievoorgeschiedenis en actueel medicijngebruik,  indicaties, contra-indicaties, allergieën en bijwerkingen.

Daarom is het van belang dat u ons in kennis stelt van (bekende en nieuwe) aandoeningen, bijwerkingen, eventuele allergieën en ook het gebruik van zelfzorgmedicatie die u zelf koopt of elders verstrekt krijgt.

Zo kunnen wij helpen om onnodig en onveilig medicatiegebruik – waaronder ook gevaarlijke combinaties – te vermijden en alleen terecht en veilig medicatiegebruik te bevorderen.

Bijbetalingen voor medicijnen kunt u per pin of contant voldoen bij het afhalen van de medicijnen.