Apotheek voorziening – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Uw huisarts in Spijk

Welkom bij huisartspraktijk J. Cijsouw in Spijk.

Huisartsenpraktijk J. Cijsouw Hoofdweg Zuid 9 9909 BA Spijk

Apotheek voorziening

Voor een apotheekhoudende huisartspraktijk gelden dezelfde regels als bij een apotheker: zonder recept kan er niet afgeleverd worden. Bij nieuw voorgeschreven medicatie is een recept van specialist, huisarts, tandarts, verloskundige of diëtist wettelijk vereist. Bij chronische medicatie merkt u daar minder van, maar ook daar geeft de huisarts veelal onder zijn verantwoordelijkheid en controle herhaalrecepten door aan de apotheek.

Handverkoop is bij ons bewust beperkt tot slechts de meest noodzakelijke producten als paracetamol, vitamine D en een eenvoudige neusspray. Tegenwoordig verkopen we ook corona-tests en FFP2 mondkapjes.

Homeopathische en alternatieve geneesmiddelen leveren wij alleen op recept. Huisarts Cijsouw is niet onderlegd of actief in de homeopathie of alternatieve geneeskunde en kan u daardoor geen recept  leveren; hiervoor kunt u zich het beste wenden tot een homeopathisch arts.

Het assortiment en de voorraad zijn afgestemd op het gemiddelde gebruik van de afgelopen periode en worden in toenemende mate bepaald door het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars.  Ook blijken middelen in toenemende mate voor kortere of langere tijd niet leverbaar als gevolg van [inter]nationale marktwerkingen.

U heeft in principe vrije keuze waar u uw medicatie haalt. Voor het realiseren van goede huisartsen- en medicamenteuze zorg en -bewaking vragen wij u echter om uw medicijnen zoveel mogelijk bij onze apotheek te bestellen. Dit geldt ook voor de medicijnen die zijn voorgeschreven door andere zorgverleners.

In de praktijk en de apotheek zijn we voortdurend bezig met het actueel houden van uw medische voorgeschiedenis en actuele situatie, uw medicatievoorgeschiedenis en actueel medicijngebruik,  indicaties, contra-indicaties, allergieën en bijwerkingen. Daarom is het van belang dat u ons in kennis stelt van (bekende en nieuwe) aandoeningen, bijwerkingen, eventuele allergieën en ook het gebruik van zelfzorgmedicatie die u zelf koopt of elders verstrekt krijgt.

Zo kunnen wij helpen om onnodig en onveilig medicatiegebruik – waaronder ook gevaarlijke combinaties – te vermijden en alleen terecht en veilig medicatiegebruik te bevorderen.

Bijbetalingen voor medicijnen kunt u per pin of contant voldoen bij het afhalen van de medicijnen.