Urine-onderzoek – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Uw huisarts in Spijk

Welkom bij huisartspraktijk J. Cijsouw in Spijk.

Huisartsenpraktijk J. Cijsouw Hoofdweg Zuid 9 9909 BA Spijk

Urine-onderzoek

Indien uw urine onderzocht moet worden op een blaasontsteking, eiwitlekkage, suikerziekte of zwangerschap verzoeken wij u een beperkte hoeveelheid “gewassen” ochtendplas (de eerste plas na de nacht; eerst een beetje uitplassen, daarna een beetje urine opvangen) in een goed (gereinigd) afsluitbaar potje te doen en te voorzien van uw naam en geboortedatum.

Wij verzoeken u op het formulier urine-onderzoek dat u hier kunt downloaden of verkrijgen bij de balie uw klachten en andere bijzonderheden in te vullen.

*Als u de urine niet binnen een half uur na afname bij de praktijk kunt inleveren, wilt u dan de urine bewaren in de koelkast totdat u die gaat inleveren?

Urinepotje en formulier kunt u bij de assistente inleveren, bij voorkeur voor 09.30 uur. De urine wordt onderzocht en de uitslag van het onderzoek wordt besproken met de huisarts. De uitslag en het advies kunt u dan tussen 11.00 en 12.00 opvragen.

Soms moet de urine voor kweek of ander onderzoek worden opgestuurd. Wij kunnen dit elke werkdag aan een koerier van Certe  meegeven. Daarvoor moet het materiaal en aanvraagformulier wel om 10.00 klaar liggen. De uitslag is meestal binnen 3 -4 dagen bekend.