Medicatie baxter – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Uw huisarts in Spijk

Welkom bij huisartspraktijk J. Cijsouw in Spijk.

Huisartsenpraktijk J. Cijsouw Hoofdweg Zuid 9 9909 BA Spijk

Medicatie baxter

Als u moeite hebt met het gebruiken van meerdere geneesmiddelen op verschillende tijdstippen en in verschillende combinaties of/ en met het uit de verpakking halen kan gebruik van een baxterrol een uitkomst zijn.

Medicijnen kunnen door een speciale leverancier via een zogenaamd baxter- of distributiesysteem verpakt worden in zakjes waarin verschillende medicijnen bij elkaar zitten die op een bepaald tijdstip van de dag ingenomen moeten worden.

De naam van de geneesmiddelen, de gewenste innametijd en de datum zijn op de zakjes geprint en ze zitten, makkelijk afscheurbaar en goed te openen, op datum en tijdsvolgorde aan elkaar op een rol, meestal voor 2 weken.

Niet alle medicatie is geschikt voor het gebruik in baxtervorm. Ook zijn de kosten van baxteren hoger dan die van de normale verpakkingen. Uw zorgverzekeraar vergoedt dit wel, mits er een indicatie is gegeven door uw huisarts of apotheker.

Op uw verzoek of juist op advies van de verpleegkundige, assistente of huisarts beoordeelt de huisarts of u hiervoor in aanmerking komt. Bij start krijgt u een rolhouder en een informatiemap bijgeleverd en uitleg en na 2 weken en daarna jaarlijks, of zo nodig vaker, wordt het gebruik met u geëvalueerd.