Organisatie – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Uw huisarts in Spijk

Welkom bij huisartspraktijk J. Cijsouw in Spijk.

Huisartsenpraktijk J. Cijsouw Hoofdweg Zuid 9 9909 BA Spijk

Organisatie

In de praktijk en de apotheek zijn we voortdurend bezig met het actueel houden van  uw medische voorgeschiedenis en uw huidige medische situatie, uw medicatie-voorgeschiedenis en actueel medicijngebruik indicaties, contra-indicaties en allergieën.

Daarom is het van belang dat u eventuele allergieën (bekende en nieuwe) en ook het gebruik van medicatie die u zelf koopt of elders verstrekt krijgt, aan ons doorgeeft.

Zo kunnen wij helpen om onnodig en onveilig medicatiegebruik – waaronder ook gevaarlijke combinaties – te vermijden en alleen terecht en veilig medicatiegebruik te bevorderen.

U heeft in principe vrije keuze waar u uw medicatie haalt. Voor het realiseren van goede huisartsen- en medicamenteuze zorg en -bewaking vragen wij u echter om uw medicijnen zoveel mogelijk bij onze apotheekte bestellen. Dit geldt ook voor de medicijnen die zijn voorgeschreven door andere zorgverleners zoals specialisten, tandartsen, diëtisten en verloskundigen.

Vraag andere zorgverleners uw recept(en) alvast naar onze apotheek te faxen, dan kunnen we de controles bij voorbaat uitvoeren, eventueel overleggen met de voorschrijver en uw medicatie klaarmaken of bestellen, zodat u optimale zorg ontvangt.

Voor een apotheekhoudende huisartspraktijk gelden dezelfde regels als voor een apotheker: bij nieuw voorgeschreven medicatie is een recept van specialist, huisarts, tandarts, verloskundige of diëtist wettelijk vereist. Zonder recept kan er niet afgeleverd worden.

Nieuw voorgeschreven medicatie (op het spreekuur of van de specialist) kan, indien voorradig, dezelfde dag afgeleverd worden.

Voor het herhalen van chronische medicatie kunt u gebruik maken van de receptenlijn, de fax, het inleveren op de praktijk van etiketten van de te herhalen medicatie. Bij bijzonderheden of moeite met de bovenstaande routes kan het ook per telefoon via de assistente.

De apotheek is voor het ophalen van (herhaal)recepten de hele dag geopend met uitzondering van de pauzetijden: tussen 10.15 en 11.00 uur, tussen 12.30 en 13.00 uur en tussen 15.00 en 15.30 uur.

Bijbetalingen voor medicijnen kunt u per pin of contant voldoen bij het afhalen van de medicijnen.