Waarneming – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk J. Cijsouw
Hoofdweg Zuid 9 9909 BA
Spijk

Waarneming

Op woensdag, tijdens nascholing en vakanties is de praktijk meestal geheel gesloten, dus zowel het spreekuur van arts en assistentes als ook de apotheek. Als u dan dringend een dokter of geneesmiddelen nodig heeft kunt u terecht bij collega mevrouw R. Addink, apotheekhoudend huisarts in ’t Zandt (en Middelstum), Hoofdstraat 3, 9915 PA, telefoon [0596-] 58 12 82 spoednummer [0596–] 58 11 60.

Als u tijdens avond, nacht, weekend en feestdagen dringend een dokter of geneesmiddelen nodig heeft, kunt u bellen met de Doktersdienst Groningen tel.0900 – 9229.  Alle huisartsen in de provincie Groningen zijn hierbij aangesloten en vervullen daar ook diensten. Uw naam, adres, telefoonnummer en verzekeringsgegevens worden het eerst gevraagd: zorg dat u deze bij de hand heeft. Vervolgens  wordt u teruggebeld door een doktersassistente, die uw klachten opneemt en nadere afspraken met u maakt.

Meer informatie over de doktersdienst vindt u hier: Doktersdienst Groningen

Als u om gegronde reden aangeeft dat de situatie zo ernstig dat u niet kunt wachten, dan wordt onmiddellijk hulp geregeld.

De centrale post, waar ook alle telefonische hulpverzoeken binnenkomen, is gevestigd in de stad Groningen aan het Damsterdiep (ook ’s nachts geopend). De regionale post voor ons praktijkgebied is gevestigd aan: Jachtlaan 94 te Delfzijl, huisartsenpost ‘Poseidon’ (gesloten tussen 23.00 en 08.00). Uw huisarts ontvangt de eerstvolgende werkdag berichtgevingvan eventuele behandelingen door de doktersdienst.

Voor spoedeisende medicatie (waaronder ook ontbreken van chronische medicatie kan vallen) heeft u doorgaans een recept nodig [via de doktersdienst] en uw persoons- en verzekeringsgegevens.

De dienstdoende apotheek is tot 23.30 een van de 4 apotheken uit Appingedam / DelfzijlTussen 23.30 en 08.00 is dat deHanze apotheek in Groningen, tegenover de hoofdingang van het UMCG gelegen.

Zorg altijd voor tijdige aanvulling bij uw eigen apotheek, ook omdat de anw-tarieven zowel medisch als farmaceutisch een stuk hoger liggen dan de werkdag-tarieven en de kosten van de medicijnen inclusief het farmaceutisch tarief doorberekend worden naar uw eigen risico!

Wanneer belt u de waarnemer of de doktersdienst?                                             

Bij een medisch probleem dat niet tot de volgende werkdag van uw eigen huisarts –of diens waarnemer- kan wachten belt u  met de waarnemende arts op woensdag, of met de doktersdienst in avond, nacht of weekend.

De waarnemende arts of doktersdienst zijn niet bedoeld voor het geven van second opinions, Evenmin is de doktersdienst bedoeld om spreekuur te doen voor mensen die tijdens kantooruren huneigen huisarts –of diens waarnemer- niet bezoeken.