Nieuws overige – Huisartsenpraktijk J. Cijsouw – Spijk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk J. Cijsouw
Hoofdweg Zuid 9 9909 BA
Spijk

Nieuws overige

E-service Afspraak en Herhaalmedicatie

Tegelijk met de vernieuwing van onze website hebben wij enkele online-diensten geactiveerd vanuit ons praktijk-informatie-systeem, voluit geheten CMG LIFE-eSERVICE. Het gaat hierbij om de modules ‘herhaalmedicatie’ en ‘afspraak maken’.

  1. U dient zich hiervoor eenmalig op de praktijk te registreren:
  2. Uw e-mailadres is/wordt ingevoerd in ons systeem.
    1. Het is mogelijk om uw e-mailadres voor meerdere personen te gebruiken, maar ieder krijgt wel een unieke code en moet een eigen wachtwoord aanmaken ivm de toegang tot het bijbehorende patiëntendossier.
  3. U moet een toestemmingsverklaring ondertekenen waarin u akkoord gaat met (beveiligde) gegevensverwerking door CMG LIFE-eSERVICE.
  4. Na ondertekening wordt uw aanmelding in het systeem geregistreerd en ontvangt u op de praktijk een super-pin-code en op uw e-mailadres een link, waarmee u direct toegang krijgt tot de door ons gecontracteerde e-services. Er wordt dan aan u gevraagd om een eigen wachtwoord aan te maken. Bewaar deze goed!

Herhaalmedicatie
Met de nieuwe herhaalmedicatiemodule krijgt u een rechtstreekse beveiligde toegang tot een belangrijk deel van uw chronisch gebruikte medicatie in ons huisartsinformatiesysteem. Door aanvinken kunt u aangeven wat u opnieuw wilt bestellen. De huisarts krijgt hiervan een overzicht en beoordeelt of hij akkoord gaat met het herhalen van deze medicatie, waarna de aanvraag verwerkt wordt in ons apotheekinformatiesysteem.

Het is niet zo dat u al uw medicatie kunt herhalen. De kuren (antibiotica of/ en prednisolon, tijdelijk bedoelde pijnstillers of kalmeringsmiddelen en dergelijke) kunt u niet via deze module herhalen; hiervoor zult u contact moeten opnemen met de praktijk.

Afspraak maken
Op een aantal door ons gereserveerde tijdstippen kunt u eenvoudig een afspraak inplannen, voor maximaal 2x 10 minuten (dubbelconsult). Bij het maken van de afspraak heeft u de mogelijkheid om de reden van uw bezoek aan te geven. Wij verzoeken u dit altijd in te vullen. Wij kunnen dan eventueel besluiten om de afspraak te wijzigen, bijvoorbeeld omdat wij inschatten dat een consult van 10 minuten onvoldoende is.

Op basis van ervaringen en evaluatie zullen mogelijkheden aangepast worden, bijvoorbeeld bij verwachte of eerder gebleken extra drukte, of spreekuurbezoek wat ook net zo goed of beter anders afgehandeld had kunnen worden.